Δίκτυο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων

Μας θέλουν θεατές…

Εμείς οι άνεργοι  είμαστε αόρατοι, για αυτούς που κυβερνάνε. Μιλάνε στο όνομα μας, μας τάζουν συνεχώς μέτρα για να μειωθεί η ανεργία, αλλά η ανεργία συνεχώς αυξάνεται και οι δυνατότητες μας για επιβίωση συνεχώς μειώνονται.
Οι πολιτικές των μνημονίων και των περικοπών έχουν αποτύχει. Το ίδιο και η προσπάθεια τους να μας πείσουν για ένα καλύτερο μέλλον. Μας δείχνουν την πόρτα εξόδου από τη χώρα μας, μας θέλουν με σκυμμένο κεφάλι να ζητιανεύουμε ένα μεροκάματο.
Μας θέλουν ων  χτυπιόμαστε  με το διπλανό μας για μια θέση και αν τελικά την πάρουμε να δουλεύουμε με εξαντλητικά ωράρια και αμοιβές που δεν φτάνουν να βγάλουμε το μήνα, αφού ο μισθός μας θα φύγει σε χαράτσια, λογαριασμούς και στη βενζίνη.
Μας θεωρούν τον εφεδρικό τους στρατό για να φοβίσουν όσους δουλεύουν ακόμη για να μην αντιδρούν.

…ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!

Ήρθε η ώρα να πάψουμε να δεχόμαστε και μείς πως είμαστε αόρατοι, πως δεν έχουμε φωνή, πως η σιωπή μας είναι χρυσός.
Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αλλάξουμε τις ζωές μας. Γιατί όλοι μας δικαιούμαστε να έχουμε πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση, και τον πολιτισμό. Γιατί όλοι μας δικαιούμαστε να δουλέψουμε να φτιάξουμε τις ζωές μας. Γιατί δεν φταίμε εμείς για την κατάντια, που μας έχουν επιβάλλει!
Σαν πρώτο βήμα διεκδικούμε την δωρεάν Μετακίνηση όλων των ανέργων με τα ΜΜΜ της πόλης. Για να μπορούμε να ψάξουμε δουλειά, για να μπορούμε να πάμε στον ΟΑΕΔ, για να μην αναγκαζόμαστε να μένουμε σπίτια μας.  Αυτό το πρώτο βήμα, ας το κάνουμε όλοι μαζί!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!