Δράση για την άγρια ζωή

logo

 

Τα άγρια ζώα επιδέχονται καθημερινώς τις επιδράσεις του ανθρώπινου παράγοντα. Από έμμεσες και μακροχρόνιες παρεμβάσεις όπως η ρύπανση του περιβάλλοντος και η συρρίκνωση των περιοχών διαβίωσης τους μέχρι τις αμεσότερες παρεμβάσεις όπως το κυνήγι, οι δηλητηριάσεις και οι παγιδεύσεις.

Η Δράση για την Άγρια Ζωή είναι μια ομάδα ανθρώπων που ασχολείται με την περίθαλψη άγριων ζώων.  Παραλαμβάνουμε άρρωστα, εξαντλημένα ή τραυματισμένα άγρια ζώα από όλη την Βόρεια –κυρίως- Ελλάδα. Παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες και εάν τα ζώα χρειάζονται περισσότερο χρόνο νοσηλείας, αποστέλλονται στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) στην Αίγινα. Αν και όταν αυτά καταστούν απελευθερώσιμα  επανεντάσσονται ασφαλώς στο φυσικό τους περιβάλλον.

Με τη δράση μας προσπαθούμε να συμβάλλουμε, όσο μπορούμε, τόσο στην προστασία της άγριας ζωής και της βιοποικιλότητας όσο και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, ειδικότερα των παιδιών. Στόχος της ομάδας είναι να συνεισφέρει  ουσιαστικά στο διάλογο για τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση με κύριο άξονα τον σεβασμό σε κάθε μορφή ζωής του πλανήτη.

Τα μέλη της ομάδας είναι όλα, ανεξαιρέτως, εθελοντές- αρκετοί από εμάς, μάλιστα, ασχολούνται με την περίθαλψη για πάνω από 20 χρόνια. Στην ομάδα συμμετέχει όποιος ή όποια θέλει να προσφέρει στη άγρια ζωή του τόπου, δεν προαπαιτούνται κτηνιατρικές γνώσεις παρά μόνο μεράκι, υπευθυνότητα και σεβασμό προς τα ζώα. Η λειτουργία της ομάδας βασίζεται στην άμεση δημοκρατία και τη συλλογική λήψη αποφάσεων.

Τα έξοδα της ομάδας είναι πολλά και οικονομικό μας στήριγμα είναι μόνο οι συνδρομές συμπολιτών. Η δουλειά είναι καθημερινή και πολύ συχνά κοπιαστική. Ο κοινός σκοπός όμως, αλλά και η σύμπνοια μεταξύ των μελών της ομάδας μας κρατάει ενεργούς στην προστασία της άγριας πανίδας.

Οι δράσεις της ομάδας

  • Διάσωση όσων ζώων βρεθούν εξαντλημένα ή παγιδευμένα σε περιβάλλον απ’ όπου δεν μπορούν να διαφύγουν.
  • Περίθαλψη όσων άγριων ζώων βρεθούν εξαντλημένα, άρρωστα, τραυματισμένα ή σε μικρή ηλικία τέτοια που δεν μπορούν να μεγαλώσουν μόνα τους.
  • Επανένταξη όλων όσων είναι έτοιμα να ξαναγυρίσουν στο φυσικό τους περιβάλλον.
  • Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των συμπολιτών μας και κυρίως παιδιών μέσα από περιβαλλοντικά παιχνίδια και παρουσιάσεις.
  • Συμμετοχή σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ και events που έχουν στόχο την περιβαλλοντική ενημέρωση και εκπαίδευση.

Που και πότε θα μας βρείτε:

Κάθε απόγευμα βρισκόμαστε στο Κοινωνικό Κέντρο / Στέκι Μεταναστών στην Ερμού 23 προκειμένου να φροντίσουμε τα ζώα που φιλοξενούμε. Όποιος θέλει να δει και να συμμετέχει στο έργο μας μπορεί να μας επισκεφτεί.

Συνέλευση κάνουμε κάθε Δευτέρα στις 7 μ.μ.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6979 914852

website: http://drasi-agriazoi.gr
facebook: https://www.facebook.com/drasiagriazoi
email: mail[παπάκι]drasi-agriazoi.gr

 

03_Διάσωση-Αργυροπελεκάνου-στο-Καλοχώρι

 

11_Μπούφος

02_Σκαντζοχοιράκι