Οι Τετάρτες στο Στέκι Μεταναστών αποκτούν άλλο χαρακτήρα: LIVE!

Οι Τετάρτες στο Στέκι Μεταναστών αποκτούν άλλο χαρακτήρα: LIVE! Κάθε Τετάρτη ένα ή και παραπάνω μουσικά σχήματα της πόλης παίζουν αφιλοκερδώς για την οικονομική ενίσχυση του Κοινωνικού Κέντρου και των δράσεών του. Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεβρουαρίου:

5/2/2014: AN.AN.AS BAND

ΑΝ.ΑΝ.ΑΣ. Είναι το όνομα της μπάντας το οποίο θα μπορούσε άνετα ν’ αντιπροσωπεύει το μέσο όρο των «από κάτω» στην Ελλάδα του μνημονίου. ΑΝ.ΑΝ.ΑΣ. σημαίνει ΑΝεργοι ΑΝασφάλιστοι ΑΣτεγοι και για του λόγου το αληθές θα τους δείτε πολλές φορές να παίζουνε με στέγη τους τις καμάρες τις Αριστοτέλους. Στα live τους ακούγονται μουσικές από την παλιά Ελληνική και ξένη rock σκηνή αλλά και blues ήχοι που ταξιδεύουν.. Θα χορέψετε με τους rock n roll ρυθμούς των 50’s 60’s 70’s & 80’s και πολλά πολλά άλλα που θα ζητήσετε και θα μας παίξουν.

Οι AN.AN.AS BAND είναι:

Ζαμπουρίδης Θανάσης: κιθάρα φωνή
Πανάρετος Γιάννης: κιθάρα φωνή (αυτή την περίοδο, φαντάρος)
Κουθούρης Νίκος: βιολί
Κριτσελάς Φώτης: κρουστά φωνητικά

12/2: Swing Till You Drop

Το όνομα του σχήματος μόνο τυχαίο δεν είναι καθώς εμπνεύστηκε από τον ασταμάτητο επί 3 ώρες χορό του κοινού κατά τη διάρκεια μαθημάτων lindy hop! Ξεκίνησαν με πολυάριθμες εμφανίσεις στους δρόμους της πόλης και ακολούθησαν πολλά lives, εντός και εκτός Θεσσαλονίκης με highlight τις 3 εμφανίσεις στο Ρότερνταμ, τον Νοέμβριο του 2012. Βασιζόμενη στις παραδόσεις της Gypsy Swing που πρωτοεμφανίστηκε το 1020-30 από τους Django & Grappelli, η μουσική τους γίνεται διασκεδαστικά ενδιαφέρουσα με την δυνατότητα αυτοσχεδιασμού πάνω σε ένα μελωδικό θέμα. Εκτός απο τις παραδοσιακές μελωδίες όπως το “Minor Swing” το ρεπερτόριο περιλαμβάνει δικά τους κομμάτια όπως το “Swing 12″,”Swing till you Drop” και διασκευές διάφορων γνώριμων ακουσμάτων.

Οι Swing Till You Drop είναι οι:
Γιάννης Βακαλούδης – κιθάρα
Χρήστος Κοσίδης – βιολί
Μηνάς Βακαλούδης – κοντραμπάσσο

19/2: THE BALGUNS

Κάπου στα μέσα καλοκαιριού του 2012, 5 πιτσιρικάδες ξόδεψαν πολύ χρόνο και φαιά ουσία – δεν είναι και απλό πράγμα για μια μπάντα – για να βρουν ένα όνομα που θ’ αντιπροσωπεύει τις σκέψεις και τα συναισθήματα της μουσική τους. The Balguns λοιπόν γιατί τους άρεσε το νέο ιδίωμα και γιατί με βάση τη Θεσσαλονίκη και καταγωγή από τα εξαγριωμένα περίχωρα της Έδεσσας δεν θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά τα ακούσματά τους!!! Η σύνθεση της μπάντας δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης: εκρηκτικό rhythm section, αλλά και ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα και ακορντεόν που δεν αστειεύονται! ‘Οσο για την front line… ένα τρίπτυχο πνευστών (σαξόφωνο και δυο τρομπέτες) με διαφορετικά ηχοχρώματα και επιρροές και δυο φωνές που ερμηνεύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ιδιαίτερο ύφος της μπάντας το οποίο χαιρετάει νοσταλγικά τα όρια του συγκεκριμένου. Του ποιου??? Ναι αυτού!! Παρόλα αυτά, βασικό συστατικό στη μουσική τους είναι το balkan πάνω στο οποίο δένουν στοιχεία από funk, jazz, blues, rock, ska, reggae, hip-hop και διάφορα άλλα.

26/2: U.N.

Οι U.N. είναι rock μπάντα με αγγλικό στίχο που δημιουργήθηκε στην Θεσσαλονίκη στα τέλη του 2009. Το όνομα της μπάντας αποτελείται από δύο μόνο αρχικά. Το «U» και το «Ν» ορίζουν κάθε τίτλο των δίσκων της μπάντας, οι οποίοι με τη σειρά τους ορίζουν κάθε διαφορετική, χωροχρονικά, εποχή που η μπάντα διανύει. Έτσι το γκρουπ πάντοτε θα ταυτίζεται με τους τίτλους των δίσκων της και όχι το αντίστροφο. Στις αρχές του 2010 κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο Rodeo Live στην Αθήνα και στη συνέχεια ακολουθούν πολλές εμφανίσεις σε χώρους και σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα (Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της Αθήνας, ΟΑΚΑ 2013, Block 33, Eightball, Rover κ.α.), καθώς και πολλές συνεργασίες με καταξιωμένες μπάντες.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο (Ulnar Nerve) ο οποίος είναι ένας συνδυασμός από blues, classic και alternative rock σε ένα δυναμικό και groovy πακέτο. Στόχος των U.N. η δημιουργία καλής rock μουσικής και οι ζωντανές εμφανίσεις όπου θα μπορούν να προβάλλουν τη δικιά τους μουσική.

Imad Hassan: φωνή
Denis Φραγκόπουλος: κιθάρα – φωνητικά
Mateusz Starnawski: μπάσο – φωνητικά
Δημήτρης Ράπτης: τύμπανα