Αναλυτικό πρόγραμμα και περιγραφή των συναυλιών του 17ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

συναυλίες 17ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ

 

ΔΥΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

 

Παρασκευή 4 Ιουλίου

ΕΚΜΕΚ

Τιμώντας τα καλύτερα στοιχεία της ελληνικής τραγουδοποιίας και επηρεασμένοι ταυτόχρονα από την άλλη τους αγάπη το Μεξικό και την λάτιν μουσική οι «Εκμέκ» κερδίσαν από την αρχή το αυτί του κοινού ως μια από τις δημιουργικότερες νέες δισκογραφικές προτάσεις. Το πρώτο τους άλμπουμ «Γλυκαίνει και δεν παχαίνει»( Lyra, 2011) καθώς και τα singles που ακολούθησαν απέκτησαν γρήγορα σημαντικό airplay στα ραδιόφωνα της Ελλάδας. Ταυτόχρονα οι ζωντανές τους εμφανίσεις τους καθιέρωσαν πλέον ως μια συναυλιακή μπάντα που δε χρειάζεται συστάσεις.

Οι Εκμέκ είναι οι:

Άλκης Κανίδης: φωνή, κιθάρα ακουστική

Σάκης Ραπτόπουλος: ακορντεόν, φωνητικά

Γιώργος Αβραμίδης: τρομπέτα

Αργύρης Κρομμύδας: ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά

Στέργιος Γιάννος: μπάσο

Αλέκος Σπανίδης: τύμπανα

BIONICS

Οι BIONICS είναι μια ομάδα πέντε “βιονικών” μουσικών, όλοι μέλη πρώην και νυν, άλλων γνωστών και αγαπημένων σχημάτων (OneDropForward, Μπάντα Κοάλα, Μωρά στη Φωτιά). Με γνώμονα την «λικνίζουσα» κουλτούρα της καραϊβικής, κάνουν τους ιθαγενείς –και μη – λάτρεις της μουσικής να χορεύουν σε ρυθμούς που επιφέρουν το λεγόμενο «σπάσιμο της μέσης». Το εργαλείο των BIONICS είναι ένα μεγάλο μπλέντερ στο οποίο βάζουν rock, pop και r ‘n’ b . Προσθέτουν στη συνέχεια punk, trip-hop και ανακατεύουν. Στη μίξη αυτή περιχύνεται μια παραδοσιακή και έξτρα αρωματική τζαμαϊκάνικη reggae σάλτσα. Στο απολαυστικότατο αποτέλεσμα που προκύπτει είναι σχεδόν αδύνατο να αντισταθεί ακόμα και ο πιο απαιτητικός καλομουσικοφαγάς ακροατής.

Οι Bionics είναι οι:

Dennis Κωνσταντινίδης: φωνητικά, κιθάρα

Amira: φωνητικά

Δημήτρης Ζήκας: τύμπανα

MrMigiagi: κιθάρα, φωνητικά

Maquitto: μπάσο

ΤΟΥΡΙ ΜΠΕΡΙ

Οι Τούρι Μπέρι (χύνε μάζευε) πήραν το όνομα τους από μία σλάβο-μακεδονική έκφραση που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “ράβε ξήλωνε”. Και αυτό γιατί… Καθότι τα τρία μέλη της εν λόγο μπάντας δεν είναι η πρώτη φορά που παίζουνε μαζί και έχοντας στο παρελθόν δοκιμάσει αρκετούς συνδυασμούς μουσικών, ρυθμών και σύνθεσης, καταλήξανε από τον περασμένο χρόνο να παίρνουν κομμάτια, συνθέσεις, ιδέες, ρυθμούς και ήχους, να τους ρίχνουν κάτω, να τους πατάνε, να τους ξανασηκώνουν, να τους σκίζουν και να τους ξαναράβουν, προσπαθώντας να καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα που να τους ικανοποιεί και να τους αρέσει χωρίς ποτέ να ξεχνάνε την αφετηρία τους αλλά και τον στόχο τους. Οι Τούρι Μπέρι έχοντας έναν κοινωνικό-πολιτικό-ψιχολογοεσωτερικό στίχο παίζουν μουσική έντεχνη μεν, πανκ δε και χωρίς να τσιγκουνεύονται τα πριόνια και τα μπλιμπλίκια.

Οι Τούρι Μπέρι είναι οι:

Βίκτωρ Μοσχόπουλος: φωνή, μπάσο

Ανδρέας Παπαδόπουλος: κιθάρα, φωνή, programming

Μήτσος Τόμιτς: τύμπανα, φωνή

NASA FUNK

Οι NASA FUNK ιδρύθηκαν το 1999 στην Θεσσαλονίκη και είναι κατά γενική ομολογία οι σπουδαιότεροι εκπρόσωποι του funk στην Ελλάδα, έχοντας καταφέρει μέσα από τις κυκλοφορίες και εμφανίσεις τους να χτίσουν τον όρο «ελληνικό funk». Συγκεντρώνοντας όλα τα χαρακτηριστικά του μουσικού αυτού είδους με ελληνικό στίχο πρωτοπόρησαν στην Ελλάδα την περίοδο 2003-2008, παντρεύοντας το hiphop με τη ζωντανή funk μέσα από τη συνεργασία τους σε επίπεδο δισκογραφίας και live εμφανίσεων με σημαντικούς εκπροσώπους της hip-hop σκηνής όπως οι Warriorz, Μικρός Κλέφτης, Βόρεια Αστέρια, Sugahspank, Εισβολέας-Τάκι Τσάν (τιγρέ σποράκια).

Οι Nasa Funk είναι οι:

Γιώργος Perin: φωνή, talkbox

Χάρης Καπετανάκης: σαξόφωνο-φωνητικά

Αλέκος Παπουλίδης: κιθάρα-φωνητικά

Κώστας Χασιώτης: μπάσο-φωνητικά

Στέργιος Κόϊας: τύμπανα.

Σάββατο 5 Ιουλίου

 THE RUNDAYS

Οι “TheRundays” είναι μια τετραμελής rock μπάντα από την Θεσσαλονίκη. Ο ήχος της μπάντας είναι αρκετά κοντά στο indie-alternativerock . Το πρώτο τους Demo κυκλοφόρησε στις αρχές του 2013 και αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ. Το συγκρότημα έχει συνεργαστεί με αρκετά συγκροτήματα της ελληνικής alternative σκηνής όπως GAD, UN, Brightside, SonicRage, LessaizFair κ.α. Σημαντική στιγμή στην μέχρι τώρα σύντομη πορεία τους αποτέλεσε η νίκη στον εγχώριο διαγωνισμό HardRockRising 2013 με την συμμετοχή πολλών αξιόλογων συγκροτημάτων (Solarmonkeys,Soundtruck κ.α.) και η συμμετοχή τους (εκπροσώπηση της Ελλάδας) στην παγκόσμια ψηφοφορία για μία θέση στο HardRockCalling 2013 μέσω του διαγωνισμού HardRockRising: TheBattleofTheBands 2013.

Οι Rundays είναι οι:

Γιώργος Κυτίδης: κιθάρα, φωνή

Αλέξης Ελευθεριάδης: μπάσο

Θανάσης Παπαδόπουλος: κιθάρες

Σταύρος Κορτέσας: τύμπανα

CHINESE BASEMENT

Οι Chinese Basement είναι μια μπάντα δρόμου της οποίας τα live σε Διαγώνιο,  πλατεία Ναυαρίνου και Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, είναι από μόνα τους μικρές συναυλίες. Πρωτογνωρίστηκαν με το μεγάλο κοινό στο Schoolwave όπου έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση και στο οποίο αναμένεται να επιστρέψουν φέτος με το Rockwave. Ο ήχος τους, ηλεκτρικός, είναι ένα μείγμα από indie rock καθώς και industrial post-punk στοιχεία παντρεμένα με όργανα του δρόμου και οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παράξει ήχο. Πρωτότυποι μουσικά, με ιδιαίτερο, αλληγορικό ελληνικό στίχο. Ένα ανατρεπτικό ταξίδι στο άγνωστο, με όχημα τη μουσική και τα γεμάτα εικόνες και νοήματα λόγια. Η παρουσία τους σε διάφορα φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους γίνεται με βάση το σκοπό και το χώρο.

Οι Chinese Basement είναι οι:

Φοίβος Παπαθεοδοσίου: τύμπανα

Άρης Παπαδόπουλος: μπάσο

Βασίλης Πανούτσος: κιθάρα, φωνή

Ηλίας Βουρλιώτης: φανφάρα, κρουστά, κιθάρα

BEGGARBLUES DIARY

Οι BEGGAR’S BLUES DIARY είναι ένα rock συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2009. Μετά και την κυκλοφορία του τρίτου του album “DesperateRock ‘N’ Roll” τον Μάρτιο του 2014, συνεχίζει ασταμάτητα τις live εμφανίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο. Οι BEGGAR’S BLUES DIARY έχουν μοιραστεί το stage με μεγάλα ονόματα της διεθνούς rock σκηνής όπως οι Godfathers και οι THIN LIZZY.

Οι Beggar’s Blues Diary είναι οι:

Γιάννης Πασάς: κιθάρα, φωνή

Chilli: μπάσο

Άγγελος Τάνης: τύμπανα

1000MODS

Οι 1000mods είναι ένα από τα σπουδαιότερα και πλέον αναγνωρισμένα ψυχεδελικά/stoner σχήματα της ελληνικής σκηνής, ιδιαίτερα γνωστοί για τις εκρηκτικές και γεμάτες ενέργεια ζωντανές τους εμφανίσεις. Ιδρύθηκαν το 2006 στο Χιλιομόδι Κορινθίας και έκτοτε περιοδεύουν ασταμάτητα, ενώ το ντεμπούτο τους, το Super Van Vacation, θεωρείται ήδη μνημειώδες για το stoner ροκ και τους άνοιξε το δρόμο για τη διεθνή καταξίωση και αναγνώριση. Πέρα από τις ευρωπαϊκές τους περιοδείες, έχουν εμφανιστεί και στα Dessertfest του Λονδίνου και του Βερολίνου, ενώ φέτος κυκλοφόρησαν τον δεύτερο τους δίσκο, το εξαιρετικό Vultures.

Οι 1000mods είναι οι:

Δάνης Γ. μπάσο

Γιάννης Σ. κιθάρες

Γιώργος Τ. κιθάρες

Λάμπρος Γ. τύμπανα

Κυριακή 6 Ιουλίου

BROKEN TEMPO

Οι BROKEN TEMPO δημιουργήθηκαν το 2009 και είναι μια πενταμελής μπάντα με trip-hop και ambiencerock ήχο. Η μουσική τους αποτελεί τον καρπό μακροχρόνιων προσπαθειών να συνδυαστεί η τεχνολογία και ο σύγχρονος ήχος με τα κλασικά «ροκ» όργανα και ενορχηστρώσεις. Παρόλο που ο ήχος χαρακτηρίζεται κυρίως ως trip-hop ο ακροατής θα εντοπίσει μέσα στα κομμάτια πολλά στοιχεία και επιρροές όπως: smooth φωνητικά, ψυχεδελικές κιθάρες, funk μπάσα, ambient synth lines, βιολιά, trip-hop αλλά ροκ ρυθμούς και άλλα πολλά. Στόχος όμως είναι ο συνδυασμός αυτός να γίνεται αρμονικά και όχι να γίνει αυτοσκοπός. Οι Broken Tempo είχαν την τιμή να μοιραστούν τη σκηνή με πολλά σπουδαία συγκροτήματα της διεθνούς σκηνής όπως: Bonobo, Hooverphonic, RedSnapper, Belleruche, AnnekeVanGiersbergen, ClubdesBelugas, Puressence, Zagar, DJBootsieBand.

Οι Broken Tempo είναι οι:

Μαρία Elbrus: φωνή

Κωνσταντίνος Υφαντής: κιθάρες, φωνητικά

Κώστας Μπαλατσός: τύμπανα

Θεοχάρης Γκέγκας: μπάσο

Ηλίας Τσιπτσές: βιολί, πλήκτρα & programming

Ήρωας

Ο Ήρωας (Σπύρος) είναι mc από Καβάλα με έντονο πολιτικό και κοινωνικό στίχο. Δημιουργεί και κυκλοφορεί τη μουσική του αυτόνομα και αντιεμπορευματικά, ενώ οι συναυλίες που συμμετέχει έχουν ως επί το πλείστον πολιτικό χαρακτήρα (αλληλεγγύης, οικονομικής ενίσχυσης, επαναοικειοποίησης δημόσιων χώρων κλπ).

FLeCK & McSensee

OFLeCK, παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής από την Αθήνα μετά την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου «dubmuse», εισέβαλε δυναμικά στα μουσικά δρώμενα και κατάφερε να ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, έχοντας κυκλοφορήσει δουλειές του σε μεγάλες δισκογραφικές του εξωτερικού και αριθμεί συνολικά κυκλοφορίες σε πάνω από 20 labelsαπ’ όλο τον κόσμο. Ο ήχος του συνδυάζει διάφορα είδη όπως reggae, jungle, dubstep και hip-hop. Ενεργό μέλος ως παραγωγός των KingsHiFisoundsystemαπό το Brighton, τα τελευταία χρόνια έχει πολυάριθμες συμμετοχές σε φεστιβάλ και partiesσε όλη την Ευρώπη, ενώ έχει παίξει πλάι σε HoraceAndy, Alborosie, CongoNatty, Mungo’sHiFi, ZionTrain, DubPistolsκ.α.

Μαζί με τον FleCKεπί σκηνής θα απολαύσουμε τον McSenseeβετεράνο της jungleσκηνής στη Θεσσαλονίκη και μέλος των Infaderz που πρόσφατα μοιράστηκαν τη σκηνή με τους DubIncorporation.

 

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

 

Παρασκευή 4 Ιουλίου

ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟ

Το «Ηλιοδρόμιο» δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2013 στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τις μουσικές ωσμώσεις φοιτητών του Εργαστηρίου Ποιητικής (Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης Πανεπιστημίου Μακεδονίας). Οι μουσικές δημιουργίες του «Ηλιοδρόμιου», έχουν αφετηρία πρωτότυπες τροπικές συνθέσεις με έντονα αυτοσχεδιαστική διάθεση. Αφήνονται πρωτίστως σε ήχους μουσικών παραδόσεων της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου.

«Αν τα ονόματα μιλούν και έχουν αστέρι δει τον ήλιο, ο ήλιος είναι δρόμος, φως μου, και προσευχή, κι εμείς παιδιά ξυπόλυτα, να παίζουμε πόλεμο με ηλιακτίδες.»

Το Ηλιοδρόμιο είναι οι:

Στέλλα Καμπουρίδου: καβάλι

Γιάννης Διονυσίου: βιολί & φωνή

Βασίλης Ζιγκερίδης: κανονάκι

Ηλίας Σαρηγιαννίδης: λαούτο

Νίκος Βαρελάς: κρουστά

Μηνάς Βακαλούδης: κοντραμπάσο

ΟΥΤΕ ΣΠΟΝΤΑ

Οι “Ούτε Σπόντα” ιδρύθηκαν την άνοιξη του 2008 στη Θεσσαλονίκη, όπου και εδρεύουν, από μια παρέα φίλων/ συμφοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Το πρόγραμμά τους, βασισμένο στον ελληνικό στίχο, εμπεριέχει αρκετές δικές τους συνθέσεις και εμπλουτίζεται ηχητικά με διασκευές που περπατάνε σε ποικίλα μουσικά μονοπάτια, από την Κεντρική και Λατινική Αμερική μέχρι το swing και τη μουσική των Βαλκανίων. Χαρακτηριστικό στοιχείο τους είναι ο τολμηρός συνδυασμός και η μίξη ετερόκλητων μουσικών ειδών, όπως της jazz, της rock ή της disco μουσικής, με τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου και της ευρύτερης ‘’έντεχνης’’ σκηνής. Οι εμφανίσεις τους χαρακτηρίζονται από πολύ κέφι και χορευτική διάθεση, προσφέροντας παράλληλα, τροφή για σκέψη.

Οι Ούτε Σπόντα είναι οι:

Tζίνα Μιξαφέντη: φωνή

Γιάννης Παπαγεωργίου: ακουστική κιθάρα, φωνή

Χρήστος Παπαδόπουλος: κλαρινέτο φωνή

Αστέρης Τσαλίκης: ακορντεόν, πλήκτρα

Ηλίας Ρότσιας: ηλεκτρικό μπάσο

Στέλιος Σιούλας: τύμπανα

Μανόλης Σταματιάδης: πλήκτρα

ΒΟΜΒΟΙ

Βόμβοι ακούγονται όταν ένα νιόβγαλτο μουσικό μελίσσι τρυγά απ’ τα λουλούδια της παράδοσης και την πάει λίγο παραπέρα, ζωντανή! Όταν σύγχρονα παιξίματα παντρεύονται παραδοσιακά μελίσματα και σκάει γόνος! Όταν χορεύουν οι κρουστές λούπες με συρτά και σούστες τον συσοπηγικό! Όταν ο δεκαπεντασύλλαβος μιλάει για το σήμερα και γλεντά το αύριο με παραλογές σε στιχουργικά πετάγματα επί σκηνής! Βόμβοι ακούστηκαν όταν ο Πάνος Πενταρίτσας συναντώντας τον Νίκο Ξύδη, δημιούργησαν την πρώτη ομώνυμη δισκογραφική δουλειά το 2010, με συμμετοχές της Ελένης Βιτάλη, του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, του Αντρέα Θωμόπουλου και των ηθοποιών Τάκη Βαμβακίδη και Βαλερίας Κουρούπη.

Οι Βόμβοι είναι οι:

Πάνος Πενταρίτσας: φωνή

Σεραφείμ Μαρμαρίδης: ποντιακή λύρα, ξύλινα πνευστά

Δήμος Τυχάλας: λαούτο

Νίκος Χατζηδαυϊτίδης: νταούλι

Χρήστος Τραμποσίνης: λάφτα, σάζι

ΒΑΣΩ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ & FRIENDS

Με πολύ κέφι και διάθεση, μια παρέα από μουσικούς και όχι μόνο φίλους που έχουν ανταμώσει πριν, άλλοι 2, άλλοι 3 χρόνια, έχουν ένα κοινό σκοπό: να σας κάνουν να περάσετε ένα όμορφο βράδυ, γεμάτο με τραγούδια αγαπημένα που μιλάνε στις καρδιές μας και στα χείλη μας. Στους δρόμους και τους ήχους του παραδοσιακού, του σμυρναίικου και του ρεμπέτικου μας υπόσχονται να ανταμώσουμε μαζί τους την ανατολή του ηλίου στο πάρκο του 17ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ

Η Βάσω Βασιλειάδου είναι η ίδια στη φωνή και τα κρουστά και οι φίλοι της οι:

Βασίλης Ζιγκερίδης: κανονάκι

Γιάννης Παπαγεωργίου: κιθάρα

Χαριτίνη Κώττη: βιολί

Ηλίας Σαρηγιαννίδης: κρουστά

Σάββατο 5 Ιουλίου

ΠΛΑΝΩΔΕΙΕΣ

Οι ΠλανΏδειες είναι ένα νεοσύστατο πενταμελές πολυφωνικό μουσικό σχήμα, που συγκροτήθηκε το Νοέμβριο του 2013. Μέχρι τώρα έχουν περιπλανηθεί σε αφρικάνικους, ελληνικούς- παραδοσιακούς, δυτικούς-ευρωπαϊκούς μουσικούς κόσμους με σκοπό να αναδείξουν την ποικιλομορφία της μουσικής έκφρασης ανά τον κόσμο. Έχουν τραγουδήσει σε δρόμους, πλατείες και πάρκα της πόλης, στην προσπάθειά τους να σμίξουν άνθρωποι και πολιτισμοί, τόσο με τη μουσική, όσο και μεταξύ τους.

Οι ΠλανΏδειες είναι οι:

Μαρίνα Μαντινιώτη

ΜαρίαΚαραμούζα

Ruth Jennifer Sutton

Δήμητρα-Ιόλη Εξάρχου

Παναγιώτα Πέτση

KAZZURA

Kazzura είναι ο σκαντζόχοιρος στα ρομανί. Είναι ομάδα κρουστών που περιηγείται σε τσιγγάνικους ρυθμούς και όχι μόνο. Ένα σύντομο ταξίδι στον κόσμο του τουμπερλεκιού και του τσιγγάνικου τραγουδιού. Η μουσική ομάδα ανδρών και εφήβων απο τον οικισμό Αγ.Σοφία Εχεδώρου θα μας χαρίσουν μια μουσική διαδρομή στη γλώσσα τους, τα ρομανί. Ήχοι από την τσιγγάνικη μουσική παράδοση των βαλκάνιων απαντούν στην πολυδιάσπαση των ταυτοτήτων των Ρομά και επιβεβαιώνουν την κοινή πολιτισμική καταγωγή. Τέλος, επιχειρείται μια γέφυρα σύνδεσης και ανταλλαγής με άλλες μουσικές παρακαταθήκες, όπως πχ των βραζιλιάνικων ρυθμών.

Βασίλης Κοκκώνης: δάσκαλος

Παναγιώτης Μελέτης φωνή

Άγγελος Αμπατζής φωνή τουμπερλέκι

Παρασκευάς Αμπατζής τουμπερλέκι

Οδυσσέας Ταφίλης κρουστό μπάσο

Αλέξης Μελέτης τουμπερλέκι

Παύλος Μαυρίδης, τουμπερλέκι

Λάζαρος Ταφίλης: τουμπερλέκι

Λευτέρης Καρακώστας τουμπερλέκι

Θανάσης Τάσιος: τουμπερλέκι

Γιάννης Χαϊδάρογλου: τουμπερλέκι

THE MEDLEYS

Οι Medleysείναι νεοσύστατοι, δεν έχουνε κλείσει ούτε χρόνο μαζί. Ξεκίνησαν με «ακαδημαϊκούς» σκοπούς, να μελετάνε δηλαδή ένα είδος που τους άρεσε, το μιούζικαλ. Στην πορεία ενθουσιάστηκαν ακόμη περισσότερο, και αποφάσισαν να μοιραστούνε το μεράκι τους με το κοινό, ενώ ταυτόχρονα, ενσωματώσανε τις «παιδικές τους αγάπες», τραγούδια από ταινίες του Disney!. Το πρότζεκτ τους ονομάστηκε “Once upon a musical”

Οι Medleys είναι οι:

Ματίνα Κολωνιάρη: φωνή

Νίκος Χασάπης: φωνή

‘Ολγα Δριβάκου: φωνή

Κώστας Παπαδόπουλος: πιάνο

ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΤΑ

Οι Από Πριν και Από Μετά, είναι μια παρέα από Αριδαία που παίζει μουσικές από πριν και μουσικές από μετά, το ρεμπέτικο του χθες και του σήμερα όπως και το παραδοσιακό και δημοτικό τραγούδι. Στο πρόγραμμα θα ακούσετε κομμάτια που έχουν αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και πράττουμε καθώς και καινούρια κομμάτια του Γιωργή Σηφάκη!

Οι Από Πριν και Από Μετά είναι οι:

Μαρία Ευλαβή: φωνή, μπαγλαμάς

Θανάσης Γκιώσης: φωνή, κιθάρα

Γιωργής Σηφάκης: τρίχορδο, λαούτο

Σωκράτης Βότσκος: κλαρίνο

Λάζος Δημητριάδης: κρουστά

Δάνης Κουμαρτζής: κοντραμπάσο

Κυριακή 6 Ιουλίου

KALMA

Οι Κalma ξεκινούν πριν δυο χρόνια ένα μουσικό ταξίδι με καλμαριστές διαθέσεις και αναζητούν να μεταφερθούν σε άλλες χρονικές διαστάσεις παντρεύοντας το ηχόχρωμα το νέυ με το γιαϋλί τανμπούρ με σκοπό μια φωτεινή επέκταση που δεν βλέπουν τα μάτια αλλά νιώθουν οι ψυχές..

Οι Kalma είναι οι:

Τόλης Πρεπόνης: yiaylitampur

Βαγγέλης Δεμιρόπουλος: ney

REGGETIKO PROJECT

Το project reggetiko αποτελεί μια μουσική συνάντηση ανάμεσα σε άτομα με πολύ διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα και παραστάσεις με κοινό γνώμονα την αγάπη τους για δημιουργικές συζητήσεις – αυτοσχεδιασμούς με σκοπό τη όσο το δυνατόν άμεση συνδιαλογή των μελών της. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι δυο βασικοί άξονες των μουσικών ερεθισμάτων είναι η ακουστική reggae και το ρεμπέτικο. Το αποτέλεσμα της συλλογικής αυτής έκφρασης έχει πειραματικό χαρακτήρα και αντιμετωπίζει την μουσική και τον αυτοσχεδιασμό ως ένα τρόπο επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους που όσο απλοϊκός, περίπλοκος, ευχάριστος ή δύσπεπτος μπορεί να γίνει, πρέπει πάντα να χαρακτηρίζεται από αμοιβαίο αλληλοσεβασμό και ειλικρίνεια.

Οι Reggetiko Project είναι οι:

Κουμαρτζής Θεόδωρος: μπαγλαμάς, μελόντικα

Σωκράτης Βότσκος: σοπράνο σαξόφωνο, ντουντούκ

Άντρη Ευριπίδου: φωνητικά

Τζέλος Λίνος: ακουστική κιθάρα

ΛΑΡΓΚΟ

Οι ΛΑΡΓΚΟ είναι ένα σχήμα που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκε το 2013 και αποτελεί ένα κράμα σύγχρονων και παραδοσιακών ελληνικών – βαλκανικών ακουσμάτων με ηλεκτρικούς ήχους. Το πρόγραμμα εμπεριέχει κυρίως δικές τους συνθέσεις, τραγούδια με ελληνικό στίχο αλλά και ορχηστρικά.

Οι Λάργκο είναι:

Κωσταντής Παπακωνσταντίνου: ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά
Τάσος Κοφοδήμος: ακουστική κιθάρα, φωνή
Παύλος Μέτσιος: τρομπέτα, φωνητικά
Φίλιππος Φασούλας: κλαρίνο
Χριστόφορος Αλεξίου: ηλεκτρικό μπάσο
Ηλίας Σαρηγιαννίδης: τύμπανα

ΖΕΦΥΡΟΣ

Τον Ζέφυρο αποτελούν τρεις μουσικοί της Θεσσαλονίκης που τους ένωσε η αμοιβαία αγάπη τους για την καλή κρητική μουσική, αλλά και την ποιοτική ελληνική μουσική γενικότερα. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει τραγούδια που πρωτίστως αρέσουν στα μέλη του σχήματος, οι δε ερμηνείες τους έχουν σημείο αναφοράς τις πρώτες ηχογραφήσεις, αλλά και εμφανή την προσωπική τους σφραγίδα. Το χειμώνα εμφανίζονται σταθερά ως σχήμα στο 1901 στα Λαδάδικα και το καλοκαίρι περιοδεύουν από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο.

Οι Ζέφυρος είναι οι:

Οδυσσέας Μαυρομάτης: κιθάρες, φωνή

Κοσμάς Σαρηγιαννίδης: λαούτα, σάζι, φωνή

Κώστας Κυριτσάκης: λύρες, μαντολίνο, φωνή

Θωμάς Κωστούλας: κρουστά