Νέα ανοιχτή συνέλευση για το θέμα των προσφύγων (σε Ειδομένη & Θεσ/νίκη), Πέμπτη 20/11, 21.00

prosfiges+draftΤο τελευταίο καιρό τα πρόβληματα των προσφύγων έχουν χειροτερέψει  σημαντικά: τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το 18μηνο, η πρακτική αδυναμία κατάθεσης αίτησης ασύλου και οι τραγικές συνέπειες των ευρωπαϊκών συμφωνιών που εγκλωβίζουν χλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα, σε μία συνεχή  προσπάθεια να διαφύγουν “παράνομα” στις χώρες που θέλουν να προσφύγουν. Ειδικά η Θεσσαλονίκη έχει βρεθεί στην πορεία όλων αυτών των ανθρώπων, που προσπαθούν να διαφύγουν από τα βόρεια σύνορα, κάτω από το συνεχή κυνηγητό στρατού και αστυνομίας όλων των χωρών. Οι πρόσφυγες αυτοί, από τη Συρία και άλλες χώρες, μένουν για μέρες ή βδομάδες άστεγοι στο κέντρο της πόλης, χωρίς καμία αρχή να φροντίσει και να αναλάβει τις ευθύνες.

Η Αντιρατσιστική πήρε την πρωτοβουλία για μία καμπάνια για τους  πρόσφυγες, με διττό στόχο: πρώτο, την αναθέρμανση της πάλης ενάντια στο συνοριακό καθεστώς και τις συνθήκες τύπου Δουβλίνου και δεύτερο, την οργάνωση της έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πόλη μας.
Στην προκαταρκτική συνάντηση που έγινε την περασμένη εβδομάδα, και μετά την πρώτη επίσκεψή μας στα σύνορα στο Κιλκίς, αποφασίσαμε δύο πράγματα:

Νέα ανοιχτή συνέλευση

την Πέμπτη 20/11, στις 9 στο Στέκι Μεταναστών.