Αλληλεγγύη στη Βίλα Ζωγράφου κ’ την Κατάληψη Στέγης Μεταναστ(ρι)ών στην οδό Αλκιβιάδου.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας οι κατασταλτικές δυνάμεις του κράτους εισέβαλαν και εκκένωσαν την κατάληψη Βίλα Ζωγράφου και την πρόσφατη κατάληψη στέγης μεταναστ(ρι)ών στην οδό Αλκιβιάδου.

Το προσωπείο του ανθρωπισμού και η δήθεν φιλανθρωπική στάση της κυβέρνησης καταρρίπτονται μέρα με τη μέρα. Την ίδια στιγμή που πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν έγκλειστοι και εγκλωβισμένοι στους περιβόητους χώρους “ανοιχτής φιλοξενίας” , στα hotspots και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιλέγει να τελειώνει με τις καταλήψεις και τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους. Στεκόμαστε αλληλέγγυες & αλληλέγγυοι στους κοινωνικούς χώρους καθώς είναι μέρος του κινήματος και χώροι αντίστασης, κι αποτελούν για εμάς χώρους ελευθερίας απέναντι στην εκμετάλλευση της αγοράς, την καταπίεση κάθε εξουσίας, το ρατσισμό και το σεξισμό, την εξατομίκευση της κατανάλωσης.

Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τις καταλήψεις και τους κοινωνικούς χώρους και να δημιουργούμε νέες εστίες αντίστασης κι αγώνα και χώρους έμπρακτης αλληλεγγύης.

10,100,1000 καταλήψεις!

Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστ(ρι)ών