Οδηγός επιβίωσης για το τριήμερο 10-12 Νοέμβρη στο Στέκι

Χρειάζεται πρόγραμμα και χάρτη το 3ήμερο 10-12 Νοέμβρη στο Στέκι!

(Για ασφαλή περιήγηση σε πλήρη ανάλυση, δείτε το https://socialcenter.espivblogs.net/…/20…/11/triimeropoli.png, κάντε zoom in και καταστρώστε τη διαδρομή σας)

Πολιτική ιστορία, κριτική προσέγγιση, αναμέτρηση με τα παραδοσιακά ερωτήματα και ζητήματα της επαναστατικής πρακτικής και στοχασμός για τη ριζοσπαστική προοπτική του παρόντος είναι το πρώτο συστατικό του ΠΣΚ. Το αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση που συνδιοργανώνει το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα με τη Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά και την Ανασύνθεση – ΟΝΡΑ (https://www.facebook.com/events/374878989634588/), ξεκινά την Παρασκευή στις 19.00 με τη συζήτηση «Από τον Οκτώβρη του ’17 στο πρώτο εργατικό κράτος: ζητήματα μετάβασης στο σοσιαλισμό», ενώ το Σάββατο 11/11 την ίδια ώρα, κουβεντιάζουμε με θέμα «Από την εξουσία των σοβιέτ ως τον γραφειο-κρατικό αυταρχισμό: η δύσκολη σχέση επανάστασης και δημοκρατίας». Τις συζητήσεις κάθε μέρα τις ακολουθούν προβολές ταινιών – την Παρασκευή το ντοκιμαντέρ «Από τον Τσάρο στον Λένιν», του Χέρμαν Άξελμπανκ (ΗΠΑ, 1937), ενώ τη 2η μέρα το ιστορικό και θεμελιώδες για την τέχνη του κινηματογράφου στο σύνολό της «Ο άνθρωπος με την κινηματογραφική μηχανή», του Τζίγκα Βερτόφ (ΕΣΣΔ, 1929). Φυσικά, ένα bar στο εντευκτήριο του Στεκιού με έμφαση στη βότκα χρειάζεται στο ενδιάμεσο. Μεγάλες επιτυχίες της χορωδίας του Κόκκινου Στρατού θα ντύσουν μουσικά τη βραδιά.

Το μενού εμπλουτίζεται το Σάββατο, οπότε και θα παρουσιαστεί για πρώτη μέρα στις 21.00 το θεατρικό project «Πώς κηδεύοναι οι αγάπες;» (https://www.facebook.com/events/1363798207075548/). Η ομάδα μπορεί να (αυτό)χαρακτηρίζεται ανώνυμη, οι συντελεστές, όμως, διαθέτουν κι όνομα και χάρη. Οι θεατές θα βλέπουν, λοιπόν, τους Αγάπη Καραγιάννη και Άγγελο Κουμούτσου να ακολουθούν τις σκηνοθετικές οδηγίες της Ιφιγένειας Κυρανού. Το project θα επαναληφθεί την Κυριακή την ίδια ώρα στο 2ο όροφο της Ερμού 23. Η ομάδα του project θα αναλάβει και τα decks του Στεκιού μετά την παράσταση του Σαββάτου και αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για ό,τι δούμε κι ακούσουμε εκείνο το βράδυ!

Το γλυκό στο τέλος… Η Κυριακή θα είναι μια μέρα αφιερωμένη στην καμπάνια για το χρέος του ξενώνα (https://www.facebook.com/events/734362426763696) και ξεκινά από νωρίς για να μην ξενυχτήσει. Στις 18.30 θα λάβει χώρα μια συζήτηση, που θα καταπιάνεται με το πώς μια παλιά ιστορία, όπως αυτή του ξενώνα, συνδέεται με τα εγχειρήματα του σήμερα, μέσα από τις σταθερές του αντιρατσιστικού κινήματος και των κινήσεων άμεσης κι έμπρακτης αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστ(ρι)ες. Θα συνδράμουν με εισαγωγικές τοποθετήσεις, άτομα που ενεπλάκησαν στον ξενώνα, όσο αυτός λειτουργούσε αυτοοργανωμένα καθώς και μέλη της κατάληψης του City Plaza από την Αθήνα. Στις 20.00 θα αρχίσουν και οι πρώτες νότες από τους Πλήρει Ντάξει που θα απλώσουν με τη σειρά τους το νήμα από τα παλιά ρεμπέτικα στις δικές τους συνθέσεις με τις παραδοσιακές πάντα συνταγές (τις γαστρονομικές συνταγές της βραδιάς θα τις τσιμπολογάμε παράλληλα, μαζί με τα ποτά μας).

Όλο το τριήμερο στον 1ο όροφο του Στεκιού, θα υπάρχει παζάρι second hand ρούχων, καλλιτεχνικών δημιουργιών, δίσκων και βιβλίων. Τα έσοδα από το παζάρι και το γλέντι της Κυριακής θα πάνε στην ενίσχυση της καμπάνιας του χρέους.