Παρ 19.01 | Cowspiracy: το μυστικό της αειφορίας | ντοκιμαντέρ – συζήτηση – πάρτι

Η Κτηνοτροφία είναι η κύρια αιτία της αποδάσωσης, της κατανάλωσης και της ρύπανσης του νερού, είναι υπεύθυνη για περισσότερα αέρια θερμοκηπίου από ό,τι η βιομηχανία μεταφορών, και αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα καταστροφής τροπικών δασών, εξαφάνισης ειδών, απώλειας οικοτόπων, διάβρωσης εδαφών, νεκρών ζωνών ωκεανών, και σχεδόν για κάθε άλλο περιβαλλοντικό πρόβλημα. Ακόμα όμως η Κτηνοτροφία συνεχίζει, σχεδόν εντελώς αδιαμφισβήτητη.

Οι συλλογικότητες Dreamdancers για τα δικαιώματα των ζώων, και η room39 # refugee & homeless support σας καλούν σε προβολή-συζήτηση του Ντοκιμαντέρ “Cowspiracy: Το μυστικό της αειφορίας”, ενώ μετά θα ακολουθήσει πάρτι με dj τον γυμνό ποδηλάτη.
[Παρασκευή 19 Ιαν 20:00 @ Κοινωνικό Κέντρο / Στέκι Μεταναστών, Ερμού 23, 1ος όροφος, ελεύθερη είσοδος, απέναντι από το περίπτερο]

Το “Cowspiracy: Το μυστικό της αειφορίας” είναι ένα πρωτοποριακό περιβαλλοντικό ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τον περιζήτητο κινηματογραφιστή Kip Andersen καθώς αποκαλύπτει την πιο καταστροφική βιομηχανία που αντιμετωπίζει ο πλανήτης σήμερα – και διερευνά γιατί οι κορυφαίοι περιβαλλοντικοί οργανισμοί του κόσμου φοβούνται πολύ για να μιλήσουν γι ‘αυτό.

Καθώς ο Andersen προσεγγίζει τους ηγέτες στο περιβαλλοντικό κίνημα, αποκαλύπτει όλο και περισσότερο αυτό που φαίνεται να είναι μια σκόπιμη άρνηση να συζητηθεί το ζήτημα της κτηνοτροφίας, ενώ οι καταγγέλοντες και φύλακες της βιομηχανίας τον προειδοποιούν για τους κινδύνους, για την ελευθερία του και ακόμη και για τη ζωή του, αν τολμά να επιμείνει.

Όσο μας άνοιξε τα μάτια το “Blackfish” και όσο έμπνευση μας έδωσε το “An Inconvenient Truth”, αυτό το συγκλονιστικό αλλά χιουμοριστικό ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τον απολύτως καταστροφικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο που έχει η πλατφόρμα της μεγάλης κλίμακας βιομηχανικής καλλιέργειας στον πλανήτη μας, και προσφέρει μια πορεία προς την παγκόσμια βιωσιμότητα για τον αυξανόμενο πληθυσμό του πλανήτη μας.

[Ντοκιμαντέρ 2014 – 85’ – english language, ελληνικοί υπότιτλοι]
Τρέιλερ www.facebook.com/cowspiracymovie/videos/292828964241966/