Σαβ. 20.05 | Γλέντι Γενεθλίων Στεκιού Μεταναστ(ρι)ών

Πριν 9 χρόνια, το Μάιο του 2009 και μετά από μήνες δουλειάς προετοιμασίας, το Κοινωνικό Κέντρο / Στέκι Μεταναστ(ρι)ών ολοκλήρωσε τη μετακίνησή του από τον παλιό του χώρο στην Φιλίππου στο τωρινό γνωστό κτίριο της Ερμού 23.

Οι άνθρωποι που πέρασαν από το Στέκι είναι αμέτρητοι, οι ώρες μαθημάτων ανυπολόγιστες, το μέτρημα των μερίδων φαγητού που έχουν σερβιριστεί έχει χαθεί προ πολλού, τα γλέντια που έχουν συμβεί εκεί μέσα έχουν περάσει στη σφαίρα του θρύλου (και οι καυγάδες ίσως ακόμα περισσότερο), οι αποφάσεις των συνελεύσεων που στεγάστηκαν έχουν αφήσει αποτυπώματα σε όλη την κινηματική πορεία της πόλης έκτοτε και η αλληλεγγύη έχει πάρει πολλά πρόσωπα κι έχει γραφτεί σε κάθε γλώσσα που μιλιέται στις αίθουσές του.

Την Κυριακή 20 Μαΐου από τις 5 το απόγευμα σας καλούμε να γιορτάσουμε (για) αυτά τα 9 χρόνια, να τα θυμηθούμε και κάπου εκεί με το κρασί και τη μουσική να φανταστούμε τα επόμενα 9,18, 27….
Τον πεζόδρομο της Σπανδωνή, δίπλα στο Στέκι, θα καταλάβουν δια μουσικής επέλασης οι Τουρλουμπούκι, με αποκλειστικό στόχο να αφήσουμε όλες τις καρέκλες μας για μια τουλάχιστον γύρα…

(να, για λίγο Τουρλουμπούκι βλέπετε κι εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=weu1zA2GJRY )

ΥΓ. Δεν ξεχνάμε να στηρίζουμε την καμπάνια Keep Steki Plugged In, για την οποία θα διατεθούν και τα έσοδα της Κυριακής!