Προβολή ταινίας: “Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου”


Λεπτομέρειες Event

  • Date:
  • Κατηγορίες:

Beasts-of-the-southern-wild-greek-poster-OSCAR-nom

 

Συνεχίζοντας τις κυριακάτικες προβολές του στο Κοινωνικό Κέντρο / Στέκι Μεταναστών, οΟδυσσέας” μας καλεί την Κυριακή 7/12 στις 20:30 σε μια παράλληλη πραγματικότητα που δεν απέχει πολύ από τη δική μας, μα είναι χτισμένη από θριαμβευτική φαντασία, χειροποίητο μεγαλείο, κινηματογραφική τελειότητα και συναισθηματική μεγαλοσύνη.
Τα Μυθικά Πλάσματα του Νότου (Beasts of the Southern Wild) είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του ταλαντούχου Μπεν Ζέιτλιν. Βραβεύτηκε το 2012 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς με το Μεγάλο Βραβείο Επιτροπής και με το Βραβείο Φωτογραφίας.Το Μάιο του 2012 προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών κερδίζοντας τέσσερα βραβεία. Απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από τους κριτικούς και έλαβε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Διασκευασμένου Σεναρίου και Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Κουβενζανέ Γουόλις. Η Γουόλις στην ηλικία των 9 ετών αποτελεί τη νεαρότερη ηθοποιό στην ιστορία των βραβείων που λαμβάνει υποψηφιότητα στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Υπόθεση
Σε μια ξεχασμένη αλλά δυναμική κοινότητα, αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο, ζει η εξάχρονη Χάσπαπι στο όριο της ορφάνιας. Η μητέρα της έχει φύγει από καιρό, ο πατέρας της είναι ένας άγριος σε διαρκές ξεφάντωμα, κι εκείνη έχει αφεθεί στην τύχη της σε ένα απομονωμένο περιβάλλον γεμάτο ημιάγρια ζώα. Αντιλαμβάνεται το φυσικό κόσμο σαν ένα εύθραυστο ιστό πραγμάτων, και το σύμπαν ολόκληρο εξαρτάται από αυτά τα πράγματα να δένουν αρμονικά και σωστά μαζί. Όταν μια καταιγίδα σηκώνει τα νερά, ο μπαμπάς της αρρωσταίνει, και άγρια ζώα ξυπνούν από τους παγωμένους τάφους τους, η Χάσπαπι βρίσκει τη φυσική τάξη όλων των αγαπημένων πραγμάτων γύρω της να καταρρέει. Απεγνωσμένη να αποκαταστήσει τη δομή του κόσμου της, για να σώσει το σπίτι της και τον πατέρα της, αυτός ο μικροσκοπικός ήρωας πρέπει να μάθει πως να επιβιώσει από μια ασταμάτητη καταστροφή επικών διαστάσεων.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/630762727036054/