Κουζίνα Αλληλεγγύης

ενάντια στη βία της ανεργίας και της πείνας, μαγειρεύουμε και τρώμε συλλογικά

Η κουζίνα αλληλεγγύης είναι μια συλλογική κινηματική απάντηση στο θέμα της σίτισης. Μαγειρεύουμε και τρώμε συντροφικά, αποφασίζουμε συλλογικά ντόπιοι και μετανάστες, κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 14:00 έως τις 16:00 στο Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών. Δε μας αρκεί να ξεγελάσουμε την πείνα μας, θέλουμε να υπερασπιστούμε την ανθρωπιά και την ελευθερία μας!

Η κουζίνα για να συνεχίσει να μαγειρεύει χρειάζεται τη στήριξη όλων μας, ο καθένας μπορεί να βοηθήσει στο μαγείρεμα το οποίο αρχίζει από το πρωί και να προσφέρει υλικά.

ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ

Τρίτος χρόνος λειτουργίας της Κουζίνας Αλληλεγγύης.

Επειδή οι άνθρωποι που το σύστημα πετάει στο δρόμο σα σκουπίδια, οι χωρίς χαρτιά, οι χωρίς δουλειά, οι χωρίς σπίτι, οι χωρίς τροφή, οι χωρίς ζωή… πληθαίνουν καθημερινά.

Επειδή δεν ανήκουμε σε αυτούς που περιμένουν τη σωτηρία «σκυμμένοι και βουβοί» στους ναούς και τα συσσίτια της εκκλησίας.

Επειδή θεωρούμε την εθνικιστική φιλανθρωπία της χρυσής αυγής (παντοπωλεία, διανομή τροφίμων κτλ) σκοταδιστική, άκρως επικίνδυνη και τους φασίστες μιάσματα της κοινωνίας.

Επειδή δεν θέλουμε η απάντηση στην ανεργία και τη φτώχεια να είναι ο κοινωνικός κανιβαλισμός και ο ρατσισμός.

Επειδή το ζητούμενο για μας δεν είναι να πεθαίνει ο κόσμος από πείνα για να ριζοσπαστικοποιηθεί μέσα από τη φρίκη.

Και τέλος, επειδή πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πιο μεγάλη σκλαβιά από τη φτώχεια και πιο μεγάλος πλούτος από την αλληλεγγύη και τον αγώνα.

Μαγειρεύουμε και τρώμε μαζί, ντόπιοι και μετανάστες, τα μεσημέρια του Σαβατοκύριακου στο Κοινωνικό Κέντρο/Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23). Δεν μένουμε μόνοι και απελπισμένοι βορά στα συσσίτια της υποκρισίας, του μάρκετινγκ, του ρατσισμού και του μίσους. Προτάσσουμε τη συλλογική απάντηση στην πείνα που γεννά η ανεργία και η φτώχεια μέσα από την Κουζίνα Αλληλεγγύης.

Όσο και αν προσπαθούν να ταυτίσουν τη φιλανθρωπία τους με την αλληλεγγύη μας, εμείς θα προσπαθούμε έμπρακτα να την ορίζουμε ξανά και ξανά ως πρώτο βήμα αντίστασης. Γιατί δεν είμαστε απλά με τους φτωχούς, αλλά και ενάντια στο σύστημα που γεννάει τη φτώχεια.

Απαντάμε σ’ αυτούς που μας θέλουν μόνους, ζητιάνους και ρακοσυλλέκτες με αγώνα, συντροφικότητα και αλληλεγγύη.

 

i peina einai eglima_2

i peina einai eglima_1