Το έγκλημα στο Φαρμακονήσι δε μας σοκάρει, μας εξοργίζει!

Το Αιγαίο και η Μεσόγειος είναι για τους πρόσφυγες ένας απέραντος υγρός τάφος. Τούτο δεν είναι λυρικό απόσταγμα ή απλά μια κοινή φράση “πιπίλα” στα στόματα των αντιρατσιστικών και φιλομεταναστευτικών οργανώσεων. Είναι η βίαιη αλήθεια εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που οι δρόμοι για τον “παράδεισο της Ευρώπης” φράχτηκαν, στρατιωτικοποιήθηκαν, μπήκαν νάρκες, περίπολα και το πρώτο καλωσόρισμα στις ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης έγινε το τρύπημα των φουσκωτών βαρκών των προσφύγων.

Δε θέλουμε να μιλήσουμε για το Φαρμακονήσι σαν να πέσαμε από τα σύννεφα. Όσοι δεν έκλειναν από άγνοια, βόλεψη ή αδιαφορία τα μάτια έχουν στις αναμνήσεις τους πολλά τέτοια περιστατικά, ακόμα και στα “καλά” χρόνια, της ανάπτυξης και της “ισχυρής Ελλάδας”. Δε θέλουμε να προσδώσουμε στο γεγονός το χαρακτήρα του μοναδικού, της έκπληξης, του σοκαριστικού, γιατί εύκολα θα καταλήξουμε να μιλάμε για την “κακή την ώρα”, για λάθος των λιμενικών, για λίγους κρατικούς ανθρωποκυνηγούς που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους ή δεν εκπαιδεύτηκαν σωστά. Αυτό που βλέπουμε χρόνια τώρα, είναι ότι ακριβώς αυτή είναι η δουλειά τους, ορθότατα εκπαιδεύτηκαν κι η μόνη εντολή που έχουν είναι να μην περάσει κανείς, να γίνει των προσφύγων “ο βίος αβίωτος”. Αν σε αυτό χρειαστεί πού και πού κανένα βασανιστήριο, καμιά κακοποίηση ή μερικές δολοφονίες εν ψυχρώ, είναι απλά μέρος των εργαλείων που έχουν στη διάθεσή τους.

Δεν τρομάζουμε καν με το μισάνθρωπο, ρατσιστικό και απροκάλυπτο κυνισμό ενός ακόμα υπουργού (αυτή τη φορά έλαχε ο κλήρος στο σκατόψυχο που θέλει να λέγεται και υπουργός ναυτιλίας). Η Ευρώπη έχει κηρύξει τον πόλεμο στους πρόσφυγες και στην προσφυγιά, και στην Ελλάδα όσο πιο καθήκι είναι κανείς σε αυτόν τον πόλεμο, όσο πιο απάνθρωπος, σκληρός και βάρβαρος εμφανίζεται, τόσο φαίνεται να ανεβαίνουν οι πολιτικές του μετοχές. Ο ένας καλεί “να γίνει η ζωή των μεταναστών δύσκολη” και κερδίζει υπουργείο, ο άλλος πλειοδοτεί πετώντας τα παιδιά των μεταναστών από τα νηπιαγωγεία και “ανακαταλαμβάνοντας τις πόλεις από τους εισβολείς” και φτάνει μέχρι και πρωθυπουργιλίκι.

Οι δολοφόνοι (φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, εκτελεστικά όργανα και πολιτικοί ενορχηστρωτές του διαρκούς εγκλήματος) του Φαρμακονησίου, της Λευκάδας, του Έβρου, της Λαμπεντούζα, της Αδριατικής δεν πρόκειται δυστυχώς να καταπιούν τη γλώσσα τους και το θανατηφόρο ρατσιστικό και μισάνθρωπο φαρμάκι τους. Η οργή μας, η αλληλεγγύη μας, οι κοινοί μας αγώνες, μεταναστών και ντόπιων είναι η μόνη ελπίδα όλοι τούτοι να ανατραπούν και να πάνε οι πολιτικές τους και τα κηρύγματα και οι πράξεις μίσους στις χωματερές της ιστορίας.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΑΤΑ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙΟΥ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ FRONTEX
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης