Εκδήλωση «εγκαίνια» της ράμπας για την προσβασιμότητα του Στεκιού Μεταναστών

Κάθε δημόσιος χώρος πρέπει να είναι προσβάσιμος σε όλους τους πολίτες. Πόσο μάλλον ένας ανοιχτός, κοινωνικός χώρων αγώνων και αλληλεγγύης, όπως το Στέκι Μεταναστών. Έτσι, από την πρώτη στιγμή, το Στέκι Μεταναστών – Κοινωνικό Κέντρο ξεκίνησε μια εκστρατεία για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας σε άτομα με αναπηρίες. Απευθυνθήκαμε στους πολίτες αλλά και σε κοινωνικούς φορείς και συλλογικότητες, ζητώντας οικονομική ενίσχυση ώστε να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος εξοπλισμός (ανελκυστήρας, αναβατόρι) και να γίνουν οι αντίστοιχες τροποποιήσεις στους χώρους (είσοδος, τουαλέτα κοκ). Υπολογίσαμε το συνολικό κόστος γύρω στα 15.000 €.

Η ανταπόκριση ήταν, ευτυχώς, σημαντική. Στην καμπάνια συνεισέφεραν ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, η ΕΣΗΕΜΘ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, η ΕΔΟΘ, οι Α’, Γ’ και Δ’ ΕΛΜΕ, ο ΕΣΔΕΠ, το σωματείο εργαζομένων της ΕΛΒΟ, οι Σύλλογοι Εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, στην Εθνική Τράπεζα, στο Νοσοκομείο «Παναγία», άλλες συλλογικότητες καθώς και πολλοί πολίτες μέσα από τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης. Έτσι, παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες όλων μας, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 7.450 €.

Τα υπόλοιπα χρήματα καταβλήθηκαν από το ταμείο του Στεκιού και έτσι από την περασμένη άνοιξη το Στέκι είναι –επιτέλους- προσβάσιμο σε όλους και σε όλες. Ένα χρόνο μετά, θέλουμε να κάνουμε και τα επίσημα «εγκαίνια» των εγκαταστάσεων για την προσβασιμότητα. Με αυτό τον τρόπο, θέλουμε να κάνουμε ευρύτερα γνωστό το γεγονός ότι το στέκι είναι πια προσβάσιμο και να βρούμε μία αφορμή για να έρθουμε πιο κοντά με την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρία, να τους καλέσουμε να συμμετέχουν ενεργά στο Στέκι και τις διαδικασίες του. Ταυτόχρονα όμως, θέλουμε να συμβάλλουμε και εμείς, με αυτό το έμπρακτο μήνυμα, στο γενικότερο κίνημα για τα δικαιώματα, την ισότητα και την προσβασιμότητα των ανθρώπων με αναπηρία.

Σας καλούμε όλους και όλες λοιπόν, με ή χωρίς καροτσάκια, σε μία βραδιά γνωριμίας, συζήτησης και μουσικής, την Παρασκευή 21 Μάρτη, στις 20.00.

Στέκι Μεταναστών – Κοινωνικό Κέντρο

Μετά την εκδήλωση για την προσβασιμότητα του Στεκιού θα ακολουθήσει πάρτι!