5/12, Παρουσίαση ημερολογίου 2015 της Κουζίνας Αλληλεγγύης

image10

Στην Κουζίνα Αλληλεγγύης εδώ και 3 χρόνια παλεύουμε με αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη, ενάντια στην πείνα. Για να εξασφαλίσουμε ένα πιάτο φαγητό σ’ αυτούς που η φτώχια κι ένα σύστημα εξαιρέσεων κι αποκλεισμών τους αρνείται την κάλυψη μιας από τις βασικότερες ανάγκες. Προσπαθούμε να δείξουμε πως η πείνα δε νικιέται με φιλανθρωπίες αλλά με συλλογικό αγώνα. Θέλουμε να είμαστε ένα ανοιχτό εγχείρημα που θα αγκαλιαστεί από τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη κι έτσι να σπάσουμε την απομόνωση που γεννά η ένδεια και η εξαθλίωση, αναζητώντας και δημιουργώντας το δρόμο προς την κοινωνική χειραφέτηση.

Στα 3 αυτά χρόνια περάσαμε πολλά, δύσκολα και όμορφα συνάμα: μαγειρέψαμε με συντροφικότητα δίχως να ξέρουμε το διπλανό μας, αλλά και με το φόβο μη δε φτάσει το φαγητό, κάψαμε κατσαρόλες και μάθαμε απ’ έξω το ρεπερτόριο του Καζαντζίδη, αγοράσαμε 300 κουτάλια 600 πιρούνια και ποτέ δεν είχαμε αρκετά, φυτέψαμε ζαρζαβατικά και τα φάγαμε κι εμπνεύσαμε κι άλλους να καλλιεργήσουν για τις ανάγκες μας, θυμώσαμε, φωνάξαμε, και ανταλλάξαμε χαμόγελα χαράς. Μια γεύση απ’ όλα αυτά θα βρείτε στο ημερολόγιο τοίχου για το 2015 που εκδώσαμε για την ενίσχυση αυτού του εγχειρήματος. Μέσα από φωτογραφίες, αφίσες, ποιήματα και αποσπάσματα των κειμένων μας μπορεί κανείς να πάρει μια ιδέα για το ποιοι είμαστε και πώς περνάμε τα Σαββατοκύριακά μας στην Κουζίνα Αλληλεγγύης, μαγειρεύοντας όλοι και όλες μαζί, ντόπιοι και ξένοι.

Σας καλούμε λοιπόν την Παρασκευή 5/12 στο Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών στην παρουσίαση του Ημερολογίου 2015 της Κουζίνας Αλληλεγγύης. Ελάτε να γνωριστούμε -γι’ άλλη μια φορά- να δείτε το μικρό μας δημιούργημα και να συζητήσουμε για τα μικρά βήματα που έχουμε κάνει ως τώρα. Θα ακολουθήσει φαγητό απ’ τα χεράκια μας και μουσική από τους «Μαλλιά Κουβάρια». Κι ως συνήθως, από χρηματικές εισόδους δεν ξέρουμε, οπότε ελάτε με το κάτι τις σας. Κι αν δεν ξέρετε τι, σας ενημερώνουμε ότι αγαπάμε πολύ όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, σάλτσες ντομάτας και λάδι.

0.0exofyllo-f