Προβολή ταινίας: “Πίσω από τα παρασκήνια” (Noises Off)

NoisesOff_postcard1

Ο Οδυσσέας – Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας και η θεατρική του ομάδα σας καλούν στην τελευταία κυριακάτικη προβολή του έτους στο Κοινωνικό Κέντρο / Στέκι Μεταναστών για να παρακολουθήσουμε μαζί την κινηματογραφική διασκευή ενός ξεκαρδιστικού θεατρικού έργου. Σας εγγυόμαστε γέλιο μέχρι δακρύων!

Ο Πίτερ Μπογκντάνοβιτς σκηνοθετεί το 1992 το “Πίσω από τα Παρασκήνια” διασκευάζοντας την κωμωδία του Μάικλ Φρέιν “Noises Off” που γνώρισε τεράστια επιτυχία και στο ελληνικό θέατρο με τον τίτλο “Το σώσε”.

Υπόθεση
Ο Λόιντ Φέλοους είναι θεατρικός επιχειρηματίας και προσπαθεί απελπισμένα να ολοκληρώσει την τελευταία του θεατρική παραγωγή με επιτυχία. Οι ιδιόρρυθμοι συνεργάτες του όμως, κάνουν «φιλότιμες» προσπάθειες να την καταστρέψουν. Μία υστερική πρωταγωνίστρια, ένας οξύθυμος συμπρωταγωνιστής και δύο προβληματικοί ηθοποιοί, ένας αλκοολικός και ένας ανασφαλής αποτελούν τον θίασο της καταστροφής, τον οποίο διευθύνει ένας σκηνοθέτης που όμως έχει παράλληλη σχέση με τρία από τα τέσσερα μέλη του. Θα τους ακολουθήσουμε στη γενική δοκιμή, στα παρασκήνια αλλά και στην πρεμιέρα της παράστασης που πρόκειται να δοθεί σε μία επαρχιακή πόλη. Αυτό, που φαίνεται στη σκηνή συχνά, δεν έχει καμία σχέση με ό,τι συμβαίνει πίσω, στα παρασκήνια…