Βραδιά Ερωτικής Λογοτεχνίας και Cocktail Party! Πέμπτη 10/03

“Έρωτας είναι να θέλεις να δώσεις κάτι που δεν έχεις, σε κάποιον που δεν το θέλει” έγραψε ο Jacques Lacan, ενώ για τον Albert Camus “Πρέπει να έχει κανείς έναν έρωτα, ένα μεγάλο έρωτα, για να του εξασφαλίζει άλλοθι στις αδικαιολόγητες απελπισίες που μας κυριεύουν όλους”.

Τι είναι λοιπόν ο έρωτας και πώς έχει αποδοθεί ως αντικείμενο λογοτεχνικών έργων που έχουν απασχολήσει πλήθος συγγραφέων μέχρι σήμερα; Ελάτε να το ανακαλύψουμε σε μια βραδιά αφιερωμένη από την αρχή μέχρι το τέλος στην ερωτική λογοτεχνία.

Από τη Σαπφική λυρική ποίηση της αρχαιότητας, μέχρι τα σύγχρονα γλαφυρά ερωτογραφήματα της Αναΐς Νιν, 25 αιώνες ερωτικής λογοτεχνίας συνθέτουν ένα πλούσιο μωσαϊκό λογοτεχνικών έργων όπως ποιήματα, θεατρικά κείμενα, πορνογραφήματα, στίχους τραγουδιών, ερωτικά μυθιστορήματα, νουβέλες και διηγήματα.

Ο έρωτας, μαζί με την αναρίθμητη ποικιλία καταστάσεων και αισθήσεων που έχουν συνδεθεί μαζί του, έχει απασχολήσει όλες και όλους τους σημαντικούς εκπροσώπους της λογοτεχνίας μέχρι τις μέρες μας. Μέσα από αυτήν την εκδήλωση θα επιχειρηθεί ένα ταξίδι αισθήσεων με κεντρικό θέμα τον έρωτα και με όλα τα μέσα που σχετίζονται με την ερωτική λογοτεχνία.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ανάγνωση ερωτικών πεζογραφημάτων και ποίησης, performance από τη θεατρική ομάδα του Ιστορικού-Αρχαιολογικού, καθώς και εκπλήξεις που θα ανεβάσουν τον ερωτισμό στα ύψη! Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει party με γνωστές/ους DJs του Στεκιού Μεταναστών και πολύγευστα ερωτικά cocktails!

Ομάδα Δημιουργικής Γραφής – Κοινωνικό Κέντρο / Στέκι Μεταναστών

Θεατρική Ομάδα Ιστορικού – Αρχαιολογικού

12819397_1606746682881204_664420518134877687_o