Δευ 19.12 | Εκδήλωση – Συνέλευση Ενάντια στα Camps του Εγκλεισμού

Έξι μήνες μετά, τα camps «προσωρινής φιλοξενίας» των προσφύγων έχουν μετατραπεί εκ των πραγμάτων σε χώρους διαρκούς εκτόπισης από την κοινωνία και τη ζωή, σε χώρους απομόνωσης από τα δικαιώματα, σε χώρους εγκλεισμού και καταστολής κάθε αυθόρμητης αντίστασης. Ταυτόχρονα, ο χειμώνας έχει χειροτερέψει τις ήδη απάνθρωπες συνθήκες και η μόνη απόκριση των αρχών είναι να απαγορεύουν την είσοδο στις κοινωνικές οργανώσεις.

Δεν πρόκειται για ‘αποτυχία’: με αυτόν ακριβώς τον τρόπο, τα camps συμπληρώνουν αποτελεσματικά την πολιτική της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, την πολιτική του αποκλεισμού και των διακρίσεων, της ουσιαστικής κατάργησης του ασύλου, των -ξανά παραγεμισμένων- κέντρων κράτησης και των hot-spots, των απελάσεων, του πολέμου ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η αντίθεσή μας σε αυτή την πολιτική περνά σήμερα κατά προτεραιότητα από τον αγώνα να κλείσουν άμεσα τα camps και να αντικατασταθούν από μικρές δομές φιλοξενίας εντός του αστικού ιστού, ανοιχτές στους πρόσφυγες και την κοινωνία, με ταυτόχρονη εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης στην υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία, την κοινωνική και πολιτική ζωή.

Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούμε αλληλέγγυους χώρους και συλλογικότητες σε μία ανοιχτή εκδήλωση – συνέλευση, με θέμα την κατάσταση στα camps και την οργάνωση των αναγκαίων κινηματικών δράσεων μέσα κι έξω από αυτά.

Δευτέρα 19 Δεκέμβρη, 20.00 στο Στέκι Μεταναστών
Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

http://antiratsistiki.gr/node/750