ΔΤ-23-25/6, 20ό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης

20ό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης

«Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι αλλάζει!»

23-25 Ιούνη, Πάρκο των Εποχών, Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (Στάση Σχολή Τυφλών)

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης κλείνει φέτος στη Θεσσαλονίκη τα 20 του χρόνια κι επιστρέφει εκεί που μεγάλωσε, στη νέα παραλία. Στόχος μας να γίνει ένα μεγάλο, ανοιχτό, κινηματικό και πολιτιστικό γεγονός, που θα μας βοηθήσει όλους και όλες να αναθαρρήσουμε στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Το πολιτικό πλαίσιο και πρόγραμμα του φεστιβάλ φέτος δίνει έμφαση στους αγώνες των προσφύγων για ανοιχτά σύνορα και άσυλο, στο δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, στους εργατικούς αγώνες και την πάλη της νεολαίας ενάντια στην επισφάλεια, στις διακρίσεις στην εργασία με βάση το φύλο ή το σεξουαλικό προσανατολισμό, στην επίθεση στη δημόσια υγεία, στις αντιστάσεις στις ιδιωτικοποιήσεις και την υφαρπαγή των κοινών αγαθών και των δημόσιων χώρων, στην πάλη ενάντια στην ακροδεξιά και το φασισμό, στις απειλές νέων πολέμων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στην περιοχή της Μεσογείου· συνολικά 19 πολιτικές συζητήσεις, εργαστήρια και βιβλιοπαρουσιάσεις που συνδιοργανώνονται από δεκάδες συλλογικότητες (στη σελίδα μας μπορείτε να βρείτε το πολιτικό κάλεσμα του φεστιβάλ, καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεών του).

Φεστιβάλ όμως σημαίνει και γιορτή· γιορτή του πολιτισμού, της δημιουργίας, αλλά και των παιδιών, γεμάτη αγαπημένες μουσικές, γευστικές και αισθητικές περιπλανήσεις. Στις τρεις αυτές μέρες (και νύχτες) θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις από σχήματα της πόλης μας, θα ξεσηκώσουμε την παραλία με γνωστές μπάντες του δρόμου, θα περιδιαβούμε εκθέσεις με έργα προσφύγων και ντόπιων, ενώ ο παιδότοπος του φεστιβάλ θα κρατήσει για άλλη μια φορά την καλύτερη παρέα στα παιδιά με εργαστήρια τσίρκου, capoeira, δημιουργικής γραφής και θεατρικά παιχνίδια! Και όταν η βραδιά θα έχει πια προχωρήσει, οι δύο μουσικές σκηνές μας -χωρίς ιεραρχίες και προτεραιότητες- θα γεμίζουν με 24 συνολικά σχήματα που στηρίζουν -και φέτος χωρίς καμία χρηματική αμοιβή- το φεστιβάλ. Πολυσυλλεκτικές και στις μουσικές τους θα φιλοξενήσουν από ήχους ηπειρώτικου κλαρίνου, μέχρι βαλκανική dub, κι από κρητικά και έντεχνα ποντιακά μέχρι ska punk, ενώ δεν θα λείπει και το καθιερωμένο ρεμπετολαϊκό γλέντι.

Κι όλα αυτά με το μοναδικό κέφι και τη συντροφική διάθεση που χαρακτηρίζει όσες και όσους κοπιάζουμε απολύτως εθελοντικά για να στηθεί αυτό το χειροποίητο φεστιβάλ, το οποίο φέτος μάλιστα θα γίνει σε απολύτως ανοιχτό χώρο, χωρίς καμία είσοδο, για να διευκολύνει τη συμμετοχή όλων. Ραντεβού λοιπόν στο Πάρκο των Εποχών, στη Νέα Παραλία, από την Παρασκευή 23 ως την Κυριακή 25 Ιούνη μετά τις 19:00! Γιατί ο κόσμος μόνο όταν τον μοιραζόμαστε ομορφαίνει!

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

FB event: https://www.facebook.com/events/1436793796399732/

Promo video: https://www.youtube.com/watch?v=-rcdpfvhtko

Παρακάτω θα βρείτε:
  1. Το παρόν Δελτίο Τύπου
  2. Το πολιτικό κάλεσμα του φεστιβάλ
  3. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (σε κείμενο και σε τετρασέλιδο βιβλιαράκι pdf)
  4. Τις αφίσες του φεστιβάλ (κεντρική, εκδηλώσεων, συναυλιών)
  5. Το ηχητικό σποτ του φεστιβάλ