Κυρ 15.10 | Προβολή της ταινίας: Che: Guerrilla/ Cine Στέκι

Μ΄αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την δολοφονία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα στις 9 Οκτώβρη του 1967, το Cine Στέκι αυτήν την Κυριακή προβάλλει την ταινία «Che: Guerilla» του Steven Soderbergh και του Benicio Del Toro που αποτελεί μια υψηλής κινηματογραφικής αξίας αφιέρωση στον μεγάλο Αργεντίνο επαναστάτη.

Το 2008 ο αμερικανός σκηνοθέτης Στίβεν Σόντεμπεργκ αποφασίζει να μεταφέρει την πολυτάραχη ζωή του επαναστάτη στο κέντρο του ενδιαφέροντος των σινεφίλ. Με τον ταλαντούχο Μπενίσιο Ντελ Τόρο στον πρωταγωνιστικό ρόλο και ένα καστ αξιόλογων ηθοποιών ο Σόντεμπεργκ καταφέρνει να σκηνοθετήσει μια αξιοπρεπή ταινία (“Che”), χωρισμένη σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος (Che: The Argentine) παρουσιάζεται η επαφή του Γκεβάρα με τον Κάστρο και τους κουβανούς αντάρτες στο Μεξικό, ο ανταρτοπόλεμος στη Σιέρρα Μαέστρα, πτυχές απ’ την επανάσταση στην Κούβα αλλά μέρος των διπλωματικών καθηκόντων του Τσε (ομιλία στον ΟΗΕ το 1964).
Στο δεύτερο μέρος (Che: Guerrilla) παρουσιάζεται κυρίως η απόπειρα του Γκεβάρα να οργανώσει το αντάρτικο στη Βολιβία όπου συλλαμβάνεται και δολοφονείται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και το βολιβιανό στρατό. Η ταινία λαμβάνει θετικές κριτικές, ο Ντελ Τόρο υποδύεται με πειστικότητα και χωρίς ερμηνευτικές υπερβολές τον Τσε, ενώ η παραγωγή του Σόντεμπεργκ διακρίνεται από υψηλό επίπεδο ποιότητας και μελέτη της ιστοριογραφίας και των υπαρχόντων πηγών. Η εφημερίδα “Γκράνμα” απέδωσε συγχαρητήρια στον Ντελ Τόρο για την ερμηνεία του, ενώ η αμερικανο-κουβανική κοινότητα του Μαϊάμι βρήκε την ευκαιρία να δημιουργήσει ένταση κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας στην πολιτεία της Φλόριντα.

Δείτε το επίσημο trailer της ταινίας:
https://www.youtube.com/watch?v=V1oP7rW-Ick

Cine Στέκι Μεταναστών
Κάθε Κυριακή στις 20.30
*Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην διοργάνωση των προβολών μπορούν να καθίσουν στην συνέλευση μετά την ταινία.