Παρ. 02.02 | Πλαστική Ρύπανση – 2 ντοκιμαντέρ, συζήτηση, πάρτι

To Ποδηλατικό Καρναβάλι, φιλοξενούμενο από την room39 # refugee & homeless support, διοργανώνει την προ-καρναβαλική εκδήλωση με θέμα “Πλαστική Ρύπανση”, με προβολή των ντοκιμαντέρ “Ένας Πλαστικός Ωκεανός” & “Straws (Καλαμάκια) συνολικής διάρκειας 50′, που μας διέθεσε η Plasticfreegreece με ελληνικούς υπότιτλους. Ακολουθεί συζήτηση, και πάρτι με dj τον γυμνό ποδηλάτη.

8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων καταλήγουν κάθε χρόνο στις θάλασσες και τους ωκεανούς. Το 2016 στην Ελλάδα, οι καταναλωτές χρησιμοποίησαν συνολικά 4,3 δισ. πλαστικές σακούλες. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 400 σακούλες για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί. Από αυτές τις 400 πλαστικές σακούλες, οι 270 είναι μιας χρήσης από σούπερ μάρκετ. Ένα πολύ μικρό ποσοστό (1% ή 4 σακούλες) από αυτές ανακυκλώνεται. Ο καθένας μας μπορεί να συμβάλει ώστε να υπάρξει αλλαγή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 Φλεβάρη 20.30 στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών, Ερμού 23, 1ος όροφος.

ΕΝΑΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ [20′]
Ξεκινώντας αρχικά με σκοπό να κάνουν μια ταινία με θέμα τις φάλαινες, το συνεργείο πολύ γρήγορα συνειδητοποιεί ότι η πραγματική ιστορία που πρέπει να ειπωθεί είναι οι απίστευτες ποσότητες πλαστικής ρύπανσης, τις οποίες ανακαλύπτουν στις θάλασσες ανά τον κόσμο, με σοβαρότατες συνέπειες για τη θαλάσσια ζωή και την ανθρώπινη υγεία. Ο βολικός, ‘μίας χρήσεως’ τρόπος ζωής που κάνουμε μας σκοτώνει και οι πιο πολλοί δεν το συνειδητοποιούμε καν.

STRAWS (ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ) [30′]
Η Linda Booker μας δείχνει σε 30 λεπτά πώς τα πλαστικά καλαμάκια μίας χρήσεως επηρεάζουν τον κόσμο. Εκτιμάται ότι, μόνο στις ΗΠΑ, 500 εκατομμύρια καλαμάκια χρησιμοποιούνται κάθε μέρα και πετιούνται. Τα πλαστικά καλαμάκια είναι ένα από τα πέντε συχνότερα αντικείμενα που βρίσκονται στις παραλίες. Καθώς στην πλειοψηφία τους δεν ανακυκλώνονται, συνεισφέρουν στους 8 εκατομμύρια τόνους πλαστικού που πετιούνται στις θάλασσες ετησίως.

9ο Ποδηλατικό Καρναβάλι | Πλαστικομανία

Για 9η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το Ποδηλατικό Καρναβάλι, την Τσικνοπέμπτη 8 Φεβ 2018, 19:00 με παρέλαση από την Καμάρα, ~22:00 γιορτή στη πλατεία Χρηματιστηρίου. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη!

Φέτος κεντρικό θέμα του ποδηλατικού καρναβαλιού “ΠΛΑΣΤΙΚΟΜΑΝΙΑ”. Μια ψυχολογική εξάρτηση με κάθε τι πλαστικό… σακουλάκια, μπουκαλάκια, καλαμάκια, ποτηράκια, πηρουνάκια… σατιρίζουμε και ντυνόμαστε, στολιζόμαστε, και διακοσμούμε τα ποδήλατα μας ανάλογα.
Περισσότερα στην fb εκδήλωση εδώ:
www.facebook.com/events/334859547014112/

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΤΑΛΙ, ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ!
www.bikecarnival.gr

Facebook Page www.facebook.com/bikecarnival
YouTube www.youtube.com/bikecarnival
Instagram www.instagram.com/bikecarnival
Google+ https://plus.google.com/115356606883602056872/
Twitter www.twitter.com/bikecarnival