Δευ. 10.12 | Capoeira Angola

Ένας μεγάλος δάσκαλος της capoeira και μαχητικός αντιφασίστας, δολοφονήθηκε πισώπλατα από οπαδό του ακροδεξιού Μπολσονάρο, στις 8 Οκτωβρίου 2018.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο

Ο δάσκαλος Moa do Katendê, 63 χρονών, δολοφονήθηκε στο Σαλβαντόρ της Μπαΐα στην βορειοανατολική Βραζιλία, με 12 μαχαιριές στην πλάτη επειδή εκδηλώθηκε δημόσια ενάντια στον υποψήφιο της ακροδεξιάς για τη θέση του προέδρου της Βραζιλίας…

Προβολή ντοκιμαντέρ για τη φασιστική δολοφονία του δασκάλου της capoeira angola Mestre Moa do Katendê. Θα ακολουθήσει ανοιχτή προπόνηση Capoeira Angola.
Λειτουργεί μπαρ για την ενίσχυση του χώρου.

Μπορούν όλοι και όλες να συμμετέχουν στην προπόνηση ανεξαρτήτως προηγούμενης εμπειρίας capoeira ή φυσικής κατάστασης.
Η Capoeira Angola είναι αφροβραζιλιάνικη τέχνη, μια ολόκληρη φιλοσοφία με μαχητικό και αντιφασιστικό χαρακτήρα, που συνδυάζει την έκφραση με την ομορφιά της κίνησης, τη θεατρικότητα, το τραγούδι και τη μουσική, την πολεμική τέχνη με τον χορό και το παιχνίδι.

Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, τη σωματική και ψυχολογική ισορροπία, την ευλυγισία, τον αυτοέλεγχο και την αυτοπειθαρχία, καλλιεργεί τη διανόηση και την κριτική σκέψη.

Καλλιεργεί αξίες όπως ο αλληλοσεβασμός, η αλληλεγγύη, η ενσυναίσθηση και η συναδελφικότητα.

Όσα όμως και να γράψει κανείς για αυτήν την τέχνη συνεχίζει να είναι κάτι βιωματικό, κάτι που πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις.

Ανοιχτά δωρεάν μαθήματα Capoeira Angola με προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα για την κουζίνα αλληλεγγύης της Room39
κάθε Δευτέρα 20.00-22.00

Grupo de Capoeira Angola Menino Quem Foi Seu Mestre
Mestre Roberval
info: manhosamqfsm@gmail.com
fb group: Capoeira Angola MQFSM – Mestre Roberval-Thessaloniki