Black Power/Pop Matters (11&12 Γενάρη)

Στο διήμερο Black Power/Black Pop Matters θα αποπειραθούμε να ρίξουμε μια ματιά στα μαύρα κινήματα στις Η.Π.Α. από τα μέσα του 20ού αιώνα μέχρι και το πιο πρόσφατο Black Lives Matters κάνοντας μια αναδρομή υπό το πρίσμα της αποτύπωσης της μαύρης ριζοσπαστικότητας και των αντιστάσεων της κοινότητας στην κυρίαρχη pop culture στην Αμερική. Θα αναζητήσουμε αυτά τα ίχνη στη βιομηχανία του κινηματογράφου και των τηλεοπτικών παραγωγών, στη μουσική βιομηχανία και στις λίγκες του επαγγελματικού αθλητισμού. Παράλληλα θα δούμε πώς καταγράφονται τα στερεότυπα για τους μαύρους και πώς η κοινότητα προσπαθεί να δηλώνει τη μαύρη ταυτότητα μέσα από στις αντιφάσεις, τα όρια και διαρκώς ανάμεσα στους κινδύνους του διπόλου αφομοίωση/αποκλεισμός.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Ξεκινάμε, λοιπόν, από την Παρασκευή 11 Γενάρη στις 18.30 με
την εισαγωγή της ομάδας εργασίας για το σύνολο του διημέρου
την προβολή της ταινίας/ντοκιμαντέρ 13th της Ava DuVernay
συζήτηση με αφορμή την ταινία με τη συνδρομή και του Δημοσθένη Παπαδάτου για να πιάσουμε το νήμα της καταπίεσης των μαύρων στις Η.Π.Α. αλλά και των κινημάτων της Μαύρης Δύναμης και να ψάξουμε τις ιστορικές (α)συνέχειες μέχρι και το Black Lives Matter.
Black Music Market Bar, κατά τις 22.30-23.00 (όταν θα έχει στεγνώσει το σάλιο από το μπλα μπλα), για το απαραίτητο groove μετά την κουβέντα. Ήδη καθ’ όλα έτοιμοι για τις παρουσιάσεις του Σαββάτου, οι Tasos Sambar και Nikos Alkaios Ladas θα κάνουν το κομμάτι τους και στις επιλογές της μουσικής. Half-resident – half-guest πέρασμα θα κάνει κι ο Pantelis Far.
Συνεχίζουμε το Σάββατο 12 Γενάρη στις 19.00 με την ανά θεματική (cinema,μουσική,αθλητισμός) προσέγγιση στις αποτυπώσεις στην ποπ κουλτούρα. Σε αυτό θα έχουμε την πολύτιμη συμπαράσταση των MonkeyBros.gr και του theballhog.net (μέσω της παρουσία(ση)ς του Άρη Τόλιου). Αν δούμε ότι έχουμε χρόνο και διάθεση, θα υπάρχει και υλικό που θα έχει σχολιαστεί στις παρουσιάσεις προς προβολή στο τέλος της κουβέντας.